פוליפים רחמיים

מהן הסיבות להופעת פוליפים רחמיים?

הסיבות להופעת פוליפים רחמיים אינן ברורות לחלוטין. במרבית המקרים מדובר בגדילת-יתר שפירה של רירית הרחם. לעיתים רחוקות בלבד עשויים הפוליפים הרחמיים להיות ממאירים.

כללי

פוליפים רחמיים הינם מבנים קטנים (על פי רוב בקוטר של כ-2-1 ס"מ) המצויים בתוך חלל הרחם. פוליפים אלה הינם על פי רוב בעלי מבנה עגלגל וגבעול המקשר אותם לרירית הרחם. מרבית הפוליפים מתגלים באופן אקראי בעת בדיקת אולטרסאונד שגרתית של האגן, אם כי חלקם מתגלה במהלך בירור לדימום רחמי בלתי סדיר.

פוליפים רחמיים הינם שכיחים למדי, אף ששכיחותם המדוייקת אינה ידועה, כיון שעל פי רוב אין הם גורמים לתסמינים כלשהם. על כל פנים, הסיכוי לפתח פוליפ רחמי עולה עם התקדמות גיל האישה.

טיפול

פוליפים רחמיים עשויים להיעלם מעצמם בחלק מן המקרים, ולכן במקרים מסויימים ניתן לעקוב אחריהם על ידי בדיקות על קול אגן חוזרות, מבלי להזדקק להתערבות ניתוחית כלשהי. במרבית המקרים, ובעיקר כאשר קיים דימום נרתיקי בלתי סדיר, רצוי לכרות את הפוליפ ולדגום את רירית הרחם בכדי לשלול גידול סרטני. ניתוח הבחירה לכריתת הפוליפ נקרא היסטרוסקופיה.

זוהי פעולה ניתוחית קצרה וזעיר פולשנית המתבצעת בהרדמה כללית או חלקית. במסגרת הפעולה מוכנס מיכשור אופטי מיוחד לתוך חלל הרחם באמצעותו ניתן לצפות בפוליפ הרחמי ולכרות אותו בו-זמנית.

לאחר כריתתו נשלח הפוליפ לבדיקה מיקרוסקופית (פתולוגית) ובהתאם לתוצאת הבדיקה מחליטים כיצד לתכנן את המשך הטיפול. הרוב המכריע של הנשים העוברות את הניתוח אינן סובלות מסיבוכים כלשהם, ורובן משתחררות לביתן ביום הניתוח כעבור מספר שעות. לאחר הניתוח ניתן לחזור לעבודה כעבור 5-7 ימים.

צרו קשר עם פרופ' יורם אברהמוב


דילוג לתוכן